My Photo
Name: Springinhetveld
Location: Netherlands

Koppelingen

Aanmelden bij
Berichten [Atom]

Powered by 

Blogger

zondag 3 augustus 2008

Project Rijk Worden Status

In mijn BLOG van 15-Juli-2008 schreef ik dat een van onze servolux sites een plotselinge sprong in het aantal bezoekers had gemaakt. De figuur onder laat dit grafisch zien.
Internet verkeer op gnss.servolux.nl
Deze figure, gemaakt door "webalizer", laat duidelijk zien dat er in Juli een enorme toename van het internet verkeer naar onze GNSS site was. Het vreemde is dat we in Juli niks aan de site hadden verandert!? De toename kwam doordat een paar pagina's plotseling beter/hoger waren geindexeerd in Google en daardoor er meer mensen de pagina's konden vinden.

In ieder geval stemt ons dit hoopvol voor het Project Rijk Worden. Ook hier is een Juli een "doorbraak" te vermelden. We hebben ons eerste geld verdient! In Juli waren er 74 bezoekers op de Project web-site en een daarvan heeft op een van de Google Adsense advertenties geklikt. Daarmee hebben we onse eerste 7 cent verdient! Tja, nog niet erg veel maar het is een begin.

In conclusie. Ik ben toch weer een beetje gematigd optimisties dat we onze doelstelling gaan halen. Het word hard werken maar het moet kunnen. Met alle servolux web sites hebben we een duidelijke stijgende trend:
$ 5 van October 2007 to Juni 2008
$ 4 in Juni
$ 6 in July
$ 4 in 2 dagen in Augustus ($2 per dag).

Als we die trend kunnen doorzetten dan is ons doel te halen!

Labels: , ,

woensdag 16 juli 2008

BLOGGEN!

Nu zullen enkele denken, BLOGGEN, wat is dat nu weer!? BLOG staat voor web-log. Een soort web logboek of ook wel dagboek. Het oorspronkelijke idee was dat je en soort on-line dagboek bijhoud. Nu is het meer een soort "uitgeverij" gewoorden waar jij schrijft over dingen waar jij verstand van hebt, die je bezig houden enz. enz.

Toen ik met mijn servolux web sites begon wist ik wel dat BLOGs bestonden maar ik zag er niet veel brood in. Dit duurde een tijdje tot ik door kreeg dat een BLOG eigenlijk gewoon een heleboel web-sites zijn. Verder zijn er zeer veel sites op het internet waar je een BLOG kan schrijven en die automatisch de archivering en indexering van jou BLOG, en daarmee alle web site, voor je doen. Zo word elke bijdrage die je in je eigen BLOG schrijft een zelfstandige web-site die dus ook weer in Google gevonden kan worden. Daarmee verhoog je automatisch je "zichtbaarheid" in Google en krijg je dus potentieel meer verkeer naar je web-site.

Toen ik het dus eenmaal zo begrepen had ben ik een BLOG op onze GNSS site begonnen. Ik heb de GNSS pagina genomen omdat ik daar nu eenmaal verstand van heb en mijn brood mee verdien. Dus dat is iets waar ik echte goede inhoud over kan schrijven. Als "host" voor de BLOG heb ik "blogger" genomen. Een van de grote jongens in het BLOG gebeuren. Een ander alternatief is "wordpress".

Maar waarom schrijf ik daar nu pas over! Nou ik heb zitten studeren waar de plotselinge toename van het verkeer op de GNSS site vandaan kwam
(zie mijn vorige BLOG). Het enige wat ik kon vinden was dat Google mijn zogenaamde "atom feed" had gevonden. De "atom feed" is eigenlijk niks anders dan een XML versie van je BLOG. Deze word door Google als "sitemap" geaccepteerd en gebruikt. Het schijnt mij dat de reden van de plotselinge verdubbeling van het verkeer op mijn GNSS web-site was.

Daaruit concludeer ik dus dat BLOGGEN zeer zeker lonened kan zijn. Heel eenvoudig vind ik het niet. Voordat je je BLOG hebt ingericht moet je vele instelling aangeven en ook de templates zijn behoorlijk complex. Daarom heb ik nog niet de tijd gevonden om de BLOG de "look en feel" van de web-site te geven. Deze BLOG ziet er dus niet echt professioneel uit maar dat komt nog wel. Zeker als de BLOG verkeer gaat brengen. Daar ben ik ondertussen wel van overtuigd!

Tot gauw!

Labels: , ,

dinsdag 15 juli 2008

Geld verdienen op het internet. Mythe of realiteit!?

Op 29-Maart-2008 hebben we het project "rijk worden" gestart. We wisten dat het een tijdje zou duren voordat Google ons zou vinden dus hebben we het project wat laten rusten. Ondertussen heeft Google (slechts) een van onze drie paginas weten te "vinden". Of eigenlijk, liever gezegd, Google heeft slechts een van onze drie paginas "waardig" bevonden om te indexeren. Vreemd genoeg was dat de pagina met de minste inhoud.... Tja, af en toe snap ik echt geen biet van Google.

Verder ging het ook met onze andere web-site niet echt voorwaarts een kreeg ik het idee dat geld verdienen met het internet toch gewoon een Mythe is. Echter plotseling eind Juni maakte het aantal bezoekers van een van onze, ondertussen slapende, sites een geweldige sprong. Een verdubbeling!! Deze site had sinds een paar maanden een bezoekers aantal van zo tussen de 10 en 15 "unique visitors". Plotseling sprong dit naar tussen de 20 en de 40. Ook de Google adsense "site impressions" en "clicks" sprongen omhoog. Dus het waren "echte" mensen en geen robots. En dit op een moment waar we al bijna een maand niks aan de site hadden gedaan!? Zoals gezegd, af en toe snap ik geen biet van Google.

Natuurlijk was dit zeer motiverend. Ook al zijn 20 tot 40 bezoekers vrijwel niks het is een begin. En die site heeft maar 3 paginas die op Google geindexeerd zijn; dat wil zeggen er zijn 3 sites die in een Google search tevoorschijn kunnen komen. Op die site heb ik Zondag dan nog maar weer eens een Blog geschreven en daardoor steeg het aantal bezoekers nog eens een stuk. Maandag en Dinsdag (to nu toe) meer dan 50 bezoekers. Ook de Adsense "site impressions" duidelijk hoger, maar nog niet veel meer clicks (dat is waar je het geld me verdient). Maar in ieder geval eindelijk een duidelijk steigende trend!!

Dit stemt hoopvol. Dus misschien is geld verdienen op het internet toch mogelijk. Geen mythe maar realiteit!? Duidelijk is en blijft dat het geen "money for nothing" is. Je moet er hard voor werken. Ik ben nu sinds zomer 2007 bezig en heb net iets meer dan 10 dollar verdiend met Google Adsense. Tja, een afschuwelijk uurloon, en daarbij krijg ik pas geld van Google als ik meer dan 100 dollar verdient heb... Allemaal dus nog virtueel op het moment, maar virtueel of niet het begin is er.

Zo dus nu verder met het project "rijk worden". Ik zal vanaf nu, 15-July-2008, proberen om minstens een keer per week een Blog te schrijven over het project rijk worden. Een Blog schijnt een goede manier te zijn om mensen naar de site te "lokken". Op het moment vind noch (vrijwel) niemand deze site daar de pagina's nog niet door Google geindexeerd zijn. Ben benieuwd of een Blog ook daarbij kan helpen.

Tot Gauw!

Labels: , ,

zaterdag 29 maart 2008

Project Rijk Worden Start!

Het project "rijk worden" is vandaag van start gegaan! Waarom is dit belangrijk!? Wel, als je geinteresseerd bent in rijk worden, of in ieder geval geld verdienen, dan is dit tenminste interessant! Als je niet in rijk worden en geld verdienen bent geinteresseerd dan is het volkomen onbelangrijk voor jouw!

Doelstelling van het Project Rijk Worden!


Met het project "rijk worden" willen wij iedereen die rijk wil worden met een internet website, voorzien van korrekte informatie. Ook willen wij een duidelijke en realistische voorstelling van zaken geven. Je wordt niet rijk binnen 48 uur en het gaat ook niet zonder hard werken!

Wij starten vandaag, 29-Maart-2008, met deze website. Het doel is om met kerst 2009 minstens €100000 (1 ton!) te hebben verdiend met behulp van dit project "rijk worden".
Hoe gaan we die ton verdienen!? Geen flauw idee. Dit hangt af van de ideen, hints, en tips die we van de bezoekers van deze website ontvangen. Natuurlijk gaat niemand gratis een super idee aan ons geven, en dat is ook niet onze bedoeling!

Ons idee is dat als we met Kerst 2009 inderdaad 1 ton hebben verdiend dan wordt dit kapitaal gebruikt om een bedrijf op te zetten. Een ieder die een werkende bijdrage heeft gegeven, wordt aandeelhouder van dit bedrijf. Het totaal aantal aandelen van de firma wordt dan gedeeld door het totaal aantal aandeelhouders. Dus een ieder die een werkende bijdrage heeft geleverd word aandeelhouder van het bedrijf en krijgt dus een deel van de €100000,-. Wat we daarna met het bedrijf doen, ligt in de handen van de aandeelhouders, van ons allen dus!

De lijst van werkende tips en de lijst van aandeelhouders worden op de website bijgehouden! Zo kan iedereen ten alle tijden zien hoe het staat.

Geinteresseerd!? Voor meer informatie bezoek onze website http://rijk.servolux.nl

Tot gauw!

Labels: , , , ,